Banan (Utdrag från Sandsjöbacka Trail's tävlings-PM)

På andra sidan Spårhagavägen väntar mer av riktigt djupa skogar med vildmarkskänsla. Många av partierna har riktigt lättlöpta och fina stigar, men där finns också några skarpa och krävande – ehuru korta – stigningar. Vi passerar öster om Svarttjärn och genom den pittoreska dalgången vid Årekärr. Här ansluter Torrekullaleden och tjugotvåkilometersbanan med start i Kållered. Starten där går någon kilometer svagt uppför och på asfalt till början av Torrekullaleden. Därefter väntar en varierad skogsstig fram till knutpunkten med Sandsjäbackaleden i Årekärr. Rutten från Årekärr och norrut är utmanande men vacker, det är bitvis både våt och knagglig stig över hällar och genom sumphål. Skogen är vildvuxen och storstaden känns fortfarande avlägsen.

Längre norrut väntar Oxjön och Sisjön med storkuperad löpning på mer tillrättalagda parkstigar. Nu närmar vi oss staden en smula; vid Sisjöns södra ända väntar den andra vätskedepån och med tre mil i benen gör vi oss redo för den utmanande avslutningen – efter passage under Söderleden springer vi upp och in bland Änggårdsbergens sprickdalar. Stigen inne i Mölndalsravinen är bitvis lite svårframkomlig men färdvägen är naturlig och skogskänslan påtaglig. Vi har ett par skarpa motlut om cirka 50 höjdmeter vardera innan vi står på Södermalmsbrinken och har Göteborg för våra fötter.


Vi tar oss ner i Toltorpsdalen för den allra sista kraftansträngningen, upp i Safjällsspåret. Stigen ser för ett kort ögonblick ut mer som en vägg än en väg och möjligen får man använda både händer och tänder för att ta sig upp. Men väl uppe väntar bara en lätt nedjogg om någon kilometer innan vi är framme vid målet på Krokslätts idrottsplats, just på gränsen mellan Mölndal och Göteborg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0