Bästa löparfrukosten

Varje löpares dundermüsli:

Sätt ugnen på 175 grader
Lägg ett bakplåtspapper i en djup ugnsplåt

5 dl fiberhavregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
1,5 dl krossade linfrön
0,5 dl hela linfrön
5 dl blandade hackade nötter efter tycke och smak (sötmandel, hasselnötter, valnötter, paranötter...)
0,5 dl kokosflingor
kanel och kardemumma - don efter person

Rör ihop grynblandningen

Blanda först
2,5 dl vatten
1 dl flytande honung
4 msk olja (tex oliv, raps eller solrosolja, linfröolja eller sesamolja beroende på hur mycket smak du är ute efter)
och häll sedan ner i grynblandningen

Rör om tills det blöta fördelats jämnt

Skjuss in i ugnen

10 min längst ner
rör om
10 min längst ner
rör om
stäng av ugnen och låt stå över natten eller ett par timmar tills din müsli är torr

Blanda ner ytterligare 5 dl fiberhavregryn
Häll på torr burk som kan förslutas

Njut med mjölk eller lättyoghurt

Extra lyxigt med fruktsallad on top!


Kommentarer
Postat av: Camilla Harrysson

En favorit!

2010-10-09 @ 11:16:43
Postat av: Anna-Karin

Haha det är ju ditt grundrecept! :)

2010-10-25 @ 09:29:12
URL: http://akaontherun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0